От украинския удар в Торопец вероятно са загинали десетки руски военни (ВИДЕО)

Ударът в Тверска област може да затрудни сериозно Русия на фронта, посочва Институтът за изследване на войната (ISW)

Взривове в Торопец
Взривове в Торопец Източник: Telegram

В Торопец, Тверска област са загинали десетки руски военни, съобщава руският военен Z-блогър Анастасия Кашеварова. "Още през 2018 г. Булгаков (тогавашен зам.-министър на отбраната) разказваше, че само стопанският блок в Торопец (където се намира обект в 107-и арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на руското Министерство на отбраната, унищожен от Киев вчера, бел. ред.) е предвиден за 200 войници. Колко ли са загинали от нашите - ако съдим по взривовете и кадрите, то от телата им нищо не е останало", коментира Кашеварова. 

 

 

Украинските сили извършиха успешен удар с дронове срещу руски склад за ракети и боеприпаси близо до Торопец, Тверска област на 18 септември. Това се посочва в анализ на Института за изследване на войната (ISW).

 

 

Източник от украинските специални служби заяви за украинското издание РБК-Украйна на 18 септември, че оператори на дронове от Службата за сигурност на Украйна (СБУ), Главното управление за разузнаване на МО на УКрайна (ГУРМО) и Силите за специални операции (ССО) на Украйна, са ударили обект в 107-и арсенал на Главното ракетно-артилерийско управление на руското Министерство на отбраната (МО).

 

В съоръжението се съхраняват различни видове боеприпаси и че е имало значителни вторични детонации след първоначалния удар на украински дрон. Това е заявил ръководителят на украинския Център за борба с дезинформацията Андрий Коваленко. Руските власти временно евакуираха района близо до съоръжението.

 

Руски блогъри критикуваха руските власти за неправилно боравене със запасите от ракети и артилерийски боеприпаси в съоръжението. Те обвиниха задържания бивш руски заместник-министър на отбраната армейски генерал Дмитрий Булгаков в участие в корупционни практики и лошо качество на строителството в съоръжението.

 

Украинските сили проведоха поредица от удари с HIMARS срещу руски складове за боеприпаси в окупирана Украйна през лятото на 2022 г., което влоши ефективността на руската логистика по това време. Това може да продължи да се случва и сега.

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени