Откриха мъртъв руски генерал - критик на Путин

68-годишният Свиридов и неговата съпруга Татяна са открити мъртви в дома им в село Аджиевски в района на Ставропол

Ген. Владимир Свиридов
Ген. Владимир Свиридов Източник: Telegram

Бившият ръководител на противовъздушната отбрана на Русия и яростен критик на президента Владимир Путин генерал-полковник Владимир Свиридов е открит мъртъв, предадe Daily mail.

 

68-годишният Свиридов и неговата съпруга Татяна са открити мъртви в дома им в село Аджиевски в района на Ставропол. Свиридов открито обвиняваше Путин за тежкото състояние на противовъздушната отбрана на Русия. Това е поредната мистериозна смърт на високопоставен държавник в Русия от началото на войната срещу Украйна.

Още от "Светът"

Полша иска да поддържа възможно най-добри връзки със САЩ, независимо кой е на власт, заяви външният министър Радослав Ши

Посещението на Шикорски във Вашингтон целеше да му даде възможност да обсъди с американски официални представители двустранните отношения, въпросите на сигурността и войната в Украйна

Прочетете повече прочетете повече

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени