Откриха в тунел телата на шестима от заложниците на ХАМАС

Телата на Кармел Гат, Еден Йерушалми, Херш Голдберг-Полин, Александър Лобанов, Алмог Саруси и Ори Данино са върнати в Израел

Убитите от Хамас заложници
Убитите от Хамас заложници Източник: The Times of Israel

 Телата на шестима заложници, отвлечени живи от ХАМАС на 7 октомври, са били открити в тунел в Рафа в южната част на Газа преди няколко дни, малко след като са били убити, съобщават Израелските отбранителни сили, предава The Times of Israel.

 

Телата на Кармел Гат, Еден Йерушалми, Херш Голдберг-Полин, Александър Лобанов, Алмог Саруси и Ори Данино са върнати в Израел, се поiочва още в изявлението на израелската армия.

 

Говорителят на ИОС контраадмирал Даниел Хагари е заявил, че шестимата са били "брутално убити" от ХАМАС малко преди пристигането на войските - вероятно само ден или два преди да бъдат открити.

 

"Според първоначалната оценка (...) те са били брутално убити от терористите на ХАМАС малко преди да стигнем до тях. Те са били отвлечени живи сутринта на 7 октомври от терористичната групировка ХАМАС", е допълнил Хагари на пресконференция.

 

"Телата им бяха открити по време на сраженията в Рафа, в тунел, на около километър от тунела, от който спасихме Фархан ал Кади преди няколко дни", е заявил той.

 

ИОС заяви, че не разполага с точното местоположение на заложниците, но има индикации за общ район, където шестимата биха могли да бъдат държани, и затова действа внимателно в района.

 

"След като Фархан беше намерен, войниците наблегнаха на това да действат внимателно дори повече от обикновено, поради разбирането, че в района може да има още заложници. Не разполагахме с информация за точното местонахождение на заложниците", е посочил Хагари.

 

В събота (31 август) войниците са започнали да претърсват тунелния комплекс, разположен на около 20 метра под земята, и следобед са открили заложниците. Телата им са извадени от Газа през нощта и занесени в Израел за идентификация.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени