Открит е мъртъв политик от партията на Путин

Владимир Егоров, на 46 години, беше член на управляващата партия "Единна Русия"

Владимир Егоров
Владимир Егоров Източник: Life.ru

Политик от "Единна Русия", партията на руския президент Владимир Путин, беше открит мъртъв пред дома си, съобщават руски медии, увеличавайки списъка на загиналите при неясни обстоятелства фигури от руската елита.

 

Владимир Егоров, на 46 години, беше член на управляващата партия "Единна Русия". Не са открити следи от насилствена смърт по тялото му, съобщава руският вестник "Комерсант", позовавайки се на пресслужбата на Следствения комитет за Тюменска област в Русия.

 

Информация за смъртта на Егоров все още не може да бъде разкрита от комитета, тъй като "все още извършват аутопсия". В неофициалния Telegram канал Baza, който има връзки с руските служби за сигурност, се съобщава, че тялото на Егоров е било открито в двора на неговия дом в сряда. Тоболската градска Дума публикува некролог в четвъртък, в който се казва, че Егоров е починал "в резултат на злополука".

 

Егоров беше заместник-председател на градската Дума в Тоболск и се отличаваше с активна подкрепа на участниците във войната в Украйна и семействата на военнослужещите, които воюват там. Той също така участва активно в обществения и политически живот на града.

 

Този случай се прибавя към списъка с видни фигури от руския елит, които починаха при неизвестни обстоятелства през последните месеци и години, включително бизнесмени, свързани с двете най-големи енергийни компании в Русия.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени