Отварят училищата в Англия на 8 март

Повторното отваряне е включено в четиристепенната пътна карта на кабинета за облекчаване на локдауна, поставен за ограничаване на разпространението на коронавируса

Отварят училищата в Англия на 8 март
Отварят училищата в Англия на 8 март Източник: Zonanews

Очаква се министър-председателят на Обединеното кралство Борис Джонсън да разпореди повторното отваряне на всички училища в Англия на 8 март, съобщи в. "Гардиън". Изданието посочва, че това ще стане на нарочна пресконференция на британския премиер.


Повторното отваряне е включено в четиристепенната пътна карта на кабинета за облекчаване на локдауна, поставен за ограничаване на разпространението на коронавируса. Борис Джонсън вероятно ще разкрие и нови данни, които показват, че ваксините оказват влияние върху пандемията, след като беше разкрито, че премиерът планира да осигури приоритетна ваксинация за всички възрастни във Великобритания до края на месец юли.


Борис Джонсън вече призна, че ускореният план за ваксинация ще позволи разхлабването на част от мерките срещу COVID-19 в страната, но "излизането от локдауна ще става внимателно и поетапно".


Досега на над 17 милиона души на Острова е поставена първа доза от ваксината - почти на всеки трети възрастен.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени