Пакистан потвърди, че е нанесъл удари на иранска територия, мишена са били "укрития на терористи"

Иранските власти съобщиха за седем убити при въздушните удари

Пакистан е нанесъл удари по терористични бази на територията на Иран
Пакистан е нанесъл удари по терористични бази на територията на Иран Източник: EPA

Пакистанското външно министерство потвърди, че пакистанските военновъздушни сили са нанесли удари на иранска земя. Посочва се, че тяхна мишена са били "укрития на терористи", съобщиха агенциите, като се позоваха на ведомството.

 

Ударите бяха извършени след иранското нападение от вторник на пакистанска земя, при което загинаха две деца в югозападната провинция Белуджистан.

 

Пакистанското външно министерство посочва, че операцията е била "силно координирана".

 

"Тази сутрин Пакистан предприе поредица силно координирани и целенасочени високоточни военни удари по укрития на терористи в иранската провинция Систан и Белуджистан", се казва в съобщението и се допълва, че при операцията "са ликвидирани няколко терористи".

 

Иранските власти съобщиха за седем убити при въздушните удари, нанесени в страната тази нощ от пакистанските въоръжени сили, предаде Франс прес.

 

Заместник-губернаторът на провинция Систан и Белуджистан Алиреза Мархамати каза, че са били убити "три деца и четири жени". Всички те не са били ирански граждани, добави той.

 

По-рано пакистанското министерство на външните работи потвърди, че военновъздушните сили на страната са нанесли тази нощ удари в съседен Иран. В съобщението се посочва, че тяхна мишена са били "укрития на терористи", предадоха Ройтерс и АФП.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени