Папа Франциск пристигна на посещение в Гърция

Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу

Папа Франциск
Папа Франциск Източник: Twitter
Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск пристигна в Гърция. Съпричастност към съдбата на бежанците е посланието, което Папа Франциск отправи още преди да пристигне в Атина. Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу.
 
Първата среща е в президентския дворец. Програмата включва също разговори с премиера Кириакос Мицотакис, както и с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним.
 
Във видеопослание понтифът напомни, че Средиземно море се е превърнало в "голямо гробище" поради многото жертви на мигранти. Утре след обяд в Двореца на музиката в Атина ще бъде отслужена божествена литургия с ограничен брой посетители поради строгите епидемични мерки.
 
Въпреки това католици от съседните балкански страни пристигнаха в гръцката столица, за да посрещнат духовния водач. Акредитирани са 200 журналисти. Над 3500 полицаи охраняват Атина.
 
Полицията забрани митингите и други масови събирания на хора в редица райони на Атина. За днес в центъра на гръцката столица бяха планирани два протеста "срещу принудителната ваксинация".
 
Папата пристига в Гърция след визита в Кипър.

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени