Папа Франциск пристигна на посещение в Гърция

Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу

Папа Франциск
Папа Франциск Източник: Twitter
Главата на Римокатолическата църква Папа Франциск пристигна в Гърция. Съпричастност към съдбата на бежанците е посланието, което Папа Франциск отправи още преди да пристигне в Атина. Визитата е по покана на държавния глава Катерина Сакеларопулу.
 
Първата среща е в президентския дворец. Програмата включва също разговори с премиера Кириакос Мицотакис, както и с архиепископа на Атина и цяла Гърция Йероним.
 
Във видеопослание понтифът напомни, че Средиземно море се е превърнало в "голямо гробище" поради многото жертви на мигранти. Утре след обяд в Двореца на музиката в Атина ще бъде отслужена божествена литургия с ограничен брой посетители поради строгите епидемични мерки.
 
Въпреки това католици от съседните балкански страни пристигнаха в гръцката столица, за да посрещнат духовния водач. Акредитирани са 200 журналисти. Над 3500 полицаи охраняват Атина.
 
Полицията забрани митингите и други масови събирания на хора в редица райони на Атина. За днес в центъра на гръцката столица бяха планирани два протеста "срещу принудителната ваксинация".
 
Папата пристига в Гърция след визита в Кипър.

Още от "Светът"

Президентът на РСМ след среща с Петков: В България има македонци! Никой няма право да ни се бърка в конституцията!

Кирил Петков е нетрадиционен политик, с нестандартен речник, който не използва реторика, позната от предишни времена, каза Пендаровски

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени