Парадоксално, но Украйна има повече танкове, отколкото в началото на войната

Страната е завладяла поне 117 руски танка като трофей

Украински танк
Украински танк Източник: Telegram

Украинската армия притежава повече танкове месец след началото на руската агресия. Работата е там, че украинските военни продължават да завладяват все повече руска бронетанкова техника. Това съобщава Forbes.

 

Изданието уточнява, че от началото на войната Украйна е загубила около 74 танка, но за месец бойни действия срещу руските окупатори е взела като трофей 117 руски машини. 

 

Руснаците практикуват същото и са завладели 37 украински танка, но това количество е недостатъчно, за да се компенсират танковете, загубени в бой или поради други причини. 

 

Всичко това води до един извод - руските нашественици са напълно неподготвени за война с висока интензивност и срещу решителен, мотивиран враг. 

 

"Тези 117 танка са онези, които могат да бъдат потвърдени визуално, физически. Фактическото количество може би е много повече", отбелязва изданието. 

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени