Партията на Бабиш води в проучванията преди изборите наесен

ANO заема водеща позиция сред 22 политически субекта

Андрей Бабиш
Андрей Бабиш Източник: Pixabay

Центристкото политическо движение ANO, ръководено от чешкия премиер Андрей Бабиш, е лидер по популярност преди парламентарните избори, които ще се проведат на 8-9 октомври. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение, публикувано днес на сайта на социологическата агенция Median, съобщава ТАСС.

 

ANO заема водеща позиция сред 22 политически субекта, които възнамеряват да участват в изборите за Камарата на депутатите (долната камара) на парламента. 26% от участниците в допитването са готови да гласуват за кандидатите на Движението, добавя "Фокус".

 

Партийната коалиция Заедно, която включва дясната Гражданско-демократическа партия, Християндемократите и Традиционната отговорност Просперитет 09, има подкрепата на 21,5% от анкетираните.

 

Ляволибералната "Пиратска партия" на Чехия с центристкото движение "Старости и независими" има подкрепата на 20% от анкетираните, информира "Фокус".

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени