Партията на Бабиш води в проучванията преди изборите наесен

ANO заема водеща позиция сред 22 политически субекта

Андрей Бабиш
Андрей Бабиш Източник: Pixabay

Центристкото политическо движение ANO, ръководено от чешкия премиер Андрей Бабиш, е лидер по популярност преди парламентарните избори, които ще се проведат на 8-9 октомври. Това показват резултатите от проучване на общественото мнение, публикувано днес на сайта на социологическата агенция Median, съобщава ТАСС.

 

ANO заема водеща позиция сред 22 политически субекта, които възнамеряват да участват в изборите за Камарата на депутатите (долната камара) на парламента. 26% от участниците в допитването са готови да гласуват за кандидатите на Движението, добавя "Фокус".

 

Партийната коалиция Заедно, която включва дясната Гражданско-демократическа партия, Християндемократите и Традиционната отговорност Просперитет 09, има подкрепата на 21,5% от анкетираните.

 

Ляволибералната "Пиратска партия" на Чехия с центристкото движение "Старости и независими" има подкрепата на 20% от анкетираните, информира "Фокус".

Още от "Светът"

Тръмп не може да внесе пълната гаранция за плащането на 454 милиона долара глоби по делото за измама, казаха негови адво

При липсата на пълна гаранция за глобата, жалбата, подадена от Доналд Тръмп през февруари пред друг съд, няма да има отлагателно действие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени