Първа среща между израелския министър на отбраната и палестинския президент

Израел се стреми да предприеме мерки, които да укрепят икономиката на палестинските власти, каза Бени Ганц

Бени Ганц
Бени Ганц Източник: Wikipedia

Израелският министър на отбраната Бени Ганц се срещна с президента на палестинската администрация Махмуд Абас в окупирания Западен бряг на първата среща на високо равнище между двете страни от 10 години насам, първата, откакто премиерът Нафтали Бенет встъпи в длъжност през юни. Източници от Израел заявиха в понеделник, че Ганц е пътувал до град Рамала на Западния бряг за "дискусии за сигурност, граждански и икономически въпроси" с 85-годишния палестински лидер.

 

Срещата се състоя часове след като израелският премиер Нафтали Бенет се завърна от Вашингтон, където се срещна с американския президент Джо Байдън. Ганц, който е ръководител на центристка партия в управляващата коалиция, каза на Абас: "Израел се стреми да предприеме мерки, които да укрепят икономиката на палестинските власти". В изявлението се добавя, че двамата също така са обсъдили сигурността и икономическата ситуация в Западния бряг и Газа.

 

На срещата са присъствали ръководителят на израелската администрация, отговаряща за гражданските въпроси на палестинските територии, висшият служител в палестинските власти Хюсеин ал-Шейх и ръководителят на палестинското разузнаване Маджед Фарадж. Ал-Шейх потвърди срещата в Twitter, докато кабинетът на Ганц съобщи, че министърът на отбраната и Абас са провели "среща на четири очи" след разширените разговори.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени