Пасторът Уорнок и футболистът Уокър решават битката за Сената в САЩ

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в някои отношения резултатите от междинните избори, произведени в САЩ вчера, са били донякъде разочароващи

Демократът и бивш пастор Рафаел Уорнок (вляво) и републиканецът, бивш футболист Хершел Уокър (вдясно)
Демократът и бивш пастор Рафаел Уорнок (вляво) и републиканецът, бивш футболист Хершел Уокър (вдясно) Източник: AP

Жителите на американския щат Джорджия ще трябва да гласуват отново през декември на балотаж, за да определят един от двамата си сенатори в Конгреса, след като нито един от кандидатите не премина бариерата от 50 процента от гласовете на изборите вчера, съобщиха днес няколко американски медии, включително телевизиите Си Ен Ен и Ен Би Си.

 

Действащият сенатор, демократът Рафаел Уорнок, отново ще се изправи срещу републиканеца Хершел Уокър на 6 декември на избори, които може да се окажат решаващи за определяне на мнозинството в горната камара на Конгреса.

Преди да стане сенатор от Джорджия през 2021 г., 53-годишният Рафаел Уорнок беше пастор, който изнасяше своите проповеди в църквата в Атланта, където е служил и Мартин Лутър Кинг, припомня БТА.

 

Той беше избран срещу действащия тогава сенатор Кели Льофлър, подкрепен от Доналд Тръмп, и по този начин стана първият чернокож, избран в Сената, който представлява Джорджия, южен щат с тежко минало, свързано със сегрегацията.

Шестдесетгодишният Хершел Уокър влезе в политиката късно с кандидатурата си за Сената, след като получи благословията на самия Доналд Тръмп. Регистрирал няколко рекорда, бившият спортист - също афроамериканец - се смята за един от най-добрите играчи в историята на американския колежански футбол.

 

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп заяви, че в някои отношения резултатите от междинните избори, произведени в САЩ вчера, са били донякъде разочароващи, но добави, че според него лично, те са били голяма победа, предадоха световните агенции.

 

В пост в социалната си мрежа "Трут соушъл" Тръмп написа: "Въпреки че в някои отношения вчерашните избори бяха донякъде разочароващи, по мое лично мнение това беше една много голяма победа - 219 победили и 16 победени". Бройката, която той спомена, е на кандидатите, поддържани от него на тези избори.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени