Пентагонът: Американските БМП "Bradley" ще дадат възможност на ВСУ да настъпват

Украински военни ще бъдат обучавани за работа с машината в тренировъчна база в Германия

Бойна машина на пехотата "Bradley"
Бойна машина на пехотата "Bradley" Източник: Twitter

През следващите няколко седмици украинските въоръжени сили ще получат американски бойни машини на пехотата "Bradley", съобщи говорителят на Министерството на отбраната на САЩ бригаден генерал Пат Райдър.

 

Военна помощ на Украйна ще бъде предоставена не само за отбрана, но и за освобождаването на нейната територия, подчерта той по време на брифинга.

 

"Ще продължим да работим възможно най-бързо. Няма да обявяваме предварително кога точно ще пристигнат тези системи. И със сигурност украинците, сигурен съм, ще ги покажат веднага щом се появят на терен", добави говорителят на Пентагона.

 

Райдър добави, че украинските военни ще бъдат обучавани за работа с машината в германската тренировъчна база Графенвьор, Бавария.

 

"M2 Bradley" е американска бойна машина на пехотата, кръстена на генерал Омар Брадли. Екипажът на БМП се състои от трима души, може да превозва до шестима пехотинци в десантното отделение.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени