Пентагонът коментира руската ракета в полското въздушно пространство: САЩ са готови да защитават територията на НАТО

Това заяви говорителят на военното ведомство на САЩ Сабрина Сингх

Пентагонът
Пентагонът Източник: Колаж

Пентагонът заяви, че САЩ са готови да изпълнят задълженията си за защита на НАТО, включително свързани с руските ракетни атаки, които могат да застрашат Полша. 

 

"Мога да ви кажа това, което тази администрация многократно е казвала: ние ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО. Ако бъде нападнат съюзник от НАТО – със сигурност не искаме да видим това – но ще защитим всеки сантиметър от територията на алианса", заяви говорителят на военното ведомство на САЩ Сабрина Сингх, цитирана от Укринформ.

 

Сабрина Сингх, говорител на Пентагона
Сабрина Сингх, говорител на Пентагона Източник: AP

Сингх отговори на искане да коментира изявлението на полската страна относно възможността за удари по руски ракети, насочени към страните от Алианса.

 

В същото време представителят на Пентагона отбеляза, че приоритет за САЩ в този контекст остава предоставянето на необходимите оръжия на Украйна.

 

"Веднага щом получим допълнителното финансиране от Конгреса, ще продължим да въоръжаваме Украйна с това, от което се нуждае на бойното поле".

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени