Пентагонът коментира руската ракета в полското въздушно пространство: САЩ са готови да защитават територията на НАТО

Това заяви говорителят на военното ведомство на САЩ Сабрина Сингх

Пентагонът
Пентагонът Източник: Колаж/Zonanews

Пентагонът заяви, че САЩ са готови да изпълнят задълженията си за защита на НАТО, включително свързани с руските ракетни атаки, които могат да застрашат Полша. 

 

"Мога да ви кажа това, което тази администрация многократно е казвала: ние ще защитаваме всеки сантиметър от територията на НАТО. Ако бъде нападнат съюзник от НАТО – със сигурност не искаме да видим това – но ще защитим всеки сантиметър от територията на алианса", заяви говорителят на военното ведомство на САЩ Сабрина Сингх, цитирана от Укринформ.

 

Сабрина Сингх, говорител на Пентагона
Сабрина Сингх, говорител на Пентагона Източник: AP

Сингх отговори на искане да коментира изявлението на полската страна относно възможността за удари по руски ракети, насочени към страните от Алианса.

 

В същото време представителят на Пентагона отбеляза, че приоритет за САЩ в този контекст остава предоставянето на необходимите оръжия на Украйна.

 

"Веднага щом получим допълнителното финансиране от Конгреса, ще продължим да въоръжаваме Украйна с това, от което се нуждае на бойното поле".

Още от "Светът"

Камала Харис започна кампанията си с малка преднина по популярност пред Тръмп

Харис бързо консолидира подкрепата на партията си, след като 81-годишният Байдън се отказа от кампанията си за преизбиране под натиск от страна на членове на неговата партия, които се тревожеха за способността му да победи Тръмп

Прочетете повече прочетете повече

Британският министър на отбраната оцени състоянието на въоръжените сили като "много по-лошо, отколкото си мислехме"

Той каза това на фона на предупреждението на бившият командващ украинската армия, че Великобритания и други демокрации трябва да се "събудят" и да обмислят как да се защитят от нова световна война

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени