Песков нарече "огромна грешка" изказвания на Зеленски за Втората световна война

По време на визита в Полша президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини Съветския съюз в отговорност за разпалването на Втората световна война заедно с националсоциалистическа Германия

Украинският президент Володимир Зеленски и прессекретарят на Путин Дмитрий Песков
Украинският президент Володимир Зеленски и прессекретарят на Путин Дмитрий Песков

Прессекретарят на президента на Руската федерация Дмитрий Песков определи като "огромна грешка" изказванията на президента на Украйна Володимир Зеленски за отговорността на Съветския съюз за разпалването на Втората световна война. 
"Това е огромна грешка, особено в годината на 75-годишнината на Победата", каза представителя на Кремъл в интервю за програмата "Москва. Кремъл. Путин", излъчено днес  по канал "Россия-1". 
По време на своята визита в Полша през януари, Володимир Зеленски заяви, че Съветският съюз носи отговорност за разпалването на Втората световна война, която е равна на отговорността на националсоциалистическа Германия. И добави, че Полша и полския народ първи са почувствали върху себе си сговора на двете тоталитарни държави, който е довел и до началото на войната. 
Историческите факти, които се основават на архивните документи, отдавна са доказани и приети от обективните изследователи на тези събития. И еднозначно може да се каже, че тези документи без съмнение потвърждават тезата на Володимир Зеленски. 

Още от "Светът"

Много мързеливи руски командири виновни за тежки загуби на Москва - руснаците се събраха на полигон, а въоръжените сили

За пети път за шест месеца въоръжените сили на Украйна проследяват струпвания на руснаци с помощта на БЛА и след това нанасят удари с от РСЗО HIMARS

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени