Петгодишно момче е единственият оцелял при трагедията в Италия

14 души са загинали, като пет от жертвите са израелски граждани

Падналата кабинка на лифта
Падналата кабинка на лифта Източник: EPA

Вчера 14 души загинаха при падането на кабинка от лифт в Северна Италия. Единственият оцелял след трагичния инцидент е петгодишно момче от Израел. Детето е настането в болница в Торино, съобщават Асошиейтед прес. Министърът на транспорта на Италия обеща да установи причината за катастрофата с кабинковия лифт. Единственият оцелял от ужасния инцидент в неделя е 5-годишно момче Ейтан Биран от Израел. Детето е настанено в болница в Торино с множество счупени кости.

 

Министерството на външните работи на Израел съобщи, че родителите на детето, по-малкият брат и двете му прабаби са сред загиналите в трагичния инцидент. Всички останали жертви са били жители на Италия. Бедствието в едно от най-живописните места в Северна Италия, планинският връх Мотароне, повдигна нови въпроси относно качеството и безопасността на италианската транспортна инфраструктура.

Италианските власти са създали специална комисия за разследване на случилото се. Министърът на транспорта Енрико Джованини се очаква да пристигне днес на мястото.

 

Транспортното министерство съобщи, че според предварителна проверка на данните за безопасност и поддръжка на въжената линия цялата конструкция на лифта е била реновирана през август 2016 г., а през 2017 г. е била направен преглед на поддръжката. В края на миналата година са били проверени самите въжета.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени