Писмо-бомба предназначено за украинския посланик в Мадрид рани друг представител на дипломатическата мисия

Експлозивът се е задействал около 13.00 часа местно време

Украинското посолство в Мадрид
Украинското посолство в Мадрид Източник: Getty Images

Служител на посолството на Украйна в Мадрид е бил ранен при експлозия, която е станала докато обработва писмо, съобщи Ройтерс с позоваване на испанската полиция. Изданието 20minitos твърди, че взривът е бил предназначен за украинския посланик Сергей Похорелцев.

 

Представителят на украинската дипломатическа мисия, който е обработвал писмото, е получил леки наранявания и е отишъл в болницата "Богородица на Америка" със собствени сили, се казва в изявление на властите в Мадрид. Детективи и криминалисти разследват инцидента на място, подпомагани от следователи от разузнаването. От агенцията посочват, че не са успели да се свържат с посолството на Украйна в Испания.

 

Според La Patilla става въпрос за използване на писмо-бомба. Експлозивът се е задействал около 13.00 часа местно време, а полицията е получила сигнала за взрива на ул. "Ронда Абубила" 52 в 13.17 минути.

 

В плика, който е ранил служителя на украинското посолство, е имало малко самоделно взривно вещество, сочат източници от полицията. Писмото е адресирано до посланика Сергей Похорелцев, но не е минало през скенер, а е било отворено от охраната в градината на посолството.

 

Националната полиция, която е активирала антитерористичния протокол, разследва всички обстоятелства около взрива, а около двора на посолството е създаден кордон за сигурност. На място са специалисти по обезвреждане на взривове с кучета.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени