Почина френският банкер Бенджамин Ротшилд

На 57 години е починал френският банкер Бенджамин Ротшилд, съобщава Агенция Френс прес

Бенджамин Ротшилд и съпругата му Ариан
Бенджамин Ротшилд и съпругата му Ариан

"Ариан Ротшилд и нейните дъщери с голяма скръб съобщават з асмъртта на нейния мъж и техен баща Бенджамин Ротшилд", цитира АФП съобщението на опечаленото семейство.
Бенджамин Ротшилд е починал от сърдечен пристъп на 15 януари, в своето имание в Прени, Швейцария. Ротшилд е роден през 1963 г. в Ньой сюр Сен, Франция, в семейството на Едмонд де Ротшилд, член на френския клон на династията Ротшилд.


Бенджамин Ротшилд е председател на Съвета на директорите на Edmond de Rothschild Holding от 1997 г., който управлява групата Edmond de Rothschild, специализирана в частни банкови услуги и управление на активи. 

Според АФП активите на групата се оценяват на около 160 млрд. евро. Бенджамин де Ротшилд е седмо поколение потомък на основателя на династията Ротшилд. Той беше смятан за един от най-богатите членове на това семейство.

Още от "Светът"

Съливан: Конгресът трябва да реши дали да продължи да подкрепя Украйна или ще пренебрегне уроците, които сме научили от

Новият пакет предлага допълнителни $61 милиарда долара за Украйна, главно за закупуване на оръжия от САЩ, както и $14,3 милиарда за Израел, което включва 10,6 милиарда долара за оръжия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени