Почина легендарната певица Тина Търнър

С нея светът губи една музикална легенда и модел за подражание

Тина Търнър
Тина Търнър Източник: Getty Images

Певицата Тина Търнър почина на 83-годишна възраст, съобщи Sky News. В изявление на говорител на изпълнителката се казва: "Тина Търнър, "кралицата на рокендрола", почина днес на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си в Кюснахт, близо до Цюрих, Швейцария.

 

С нея светът губи една музикална легенда и модел за подражание. Нейният говорител уточнява, че "ще има частна погребална церемония, на която ще присъстват близките ѝ приятели и семейство".

 

"Моля, уважавайте поверителността в този труден момент за семейството ѝ", каза още той.

 

Тина Търнър родена на 26 ноември 1939 г. в Нътбуш, Тенеси, САЩ. Истинското ѝ име е Анна Мей Бълок. Става известна в края на 60-те години на миналия век като вокалист на групата Ike & Tina Turner Revue, но по-късно придобива световен успех като соло изпълнител..

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени