Почина първата съпруга на Доналд Тръмп - Ивана

"Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот", написа Тръмп в социалната платформа "Трут соушъл".  

Доналд и Ивана Тръмп
Доналд и Ивана Тръмп Източник: Getty Images

На 73-годишна възраст почина Ивана Тръмп - първата съпруга на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп. Тялото ѝ е било открито в апартамента ѝ в Манхатън. Новината за кончината ѝ беше съобщена от бившия американски президент, който написа, че Ивана Тръмп е починала в дома си в Ню Йорк, но без да посочва причина.

 

"Тя беше прекрасна, красива и невероятна жена, която водеше страхотен и вдъхновяващ живот", написа Тръмп в социалната платформа "Трут соушъл".  

 

"Ивана Тръмп беше борец. Тя избяга от комунизма и стана част от тази страна. Научи децата си на упоритост и твърдост, на състрадание и решителност", каза семейство Тръмп в изявление, цитирано от телевизия ABC News.

 

Ивана Тръмп е родена на 20 февруари 1949 г. в тогавашната комунистическа Чехословакия. Била е бивша състезателка по ски бягане и модел. Омъжва се за Доналд Тръмп през 1977 година. Двамата имат три деца - Доналд младши, Иванка и Ерик. Разделят се през 1992 година.

 

Двойката беше забележителна обществена фигура в Ню Йорк през 80-те и 90-те години на миналия век, а раздялата им беше обект на силен обществен интерес. След раздялата им г-жа Тръмп стартира свои собствени линии за козметични продукти, дрехи и бижута.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени