Почина председателят на Европейския парламент Давид Сасоли

Сасоли е бил хоспитализиран в Италия на 26 декември поради "сериозно усложнение", свързано с имунната му система

Давид Сасоли
Давид Сасоли Източник: Twitter

Председателят на Европейския парламент (ЕП) Давид Сасоли почина на 65-годишна възраст.

Сасоли e починал рано сутринта във вторник в болница в италианската община Авиано. Това е потвърдил неговият говорител Роберто Куйо пред ДПА.

 

 

Вече се появиха и първите изявления на политици по повода. "Какъв голям шок и голяма загуба", написа евродепутатът Исмаил Ертуг в "Туитър". "Той ни напусна твърде рано. Моите съболезнования на семейството му! Скъпи Дейвид, почивай в мир!" Евродепутатът Паоло Боркия заяви, че е "зашеметен от смъртта" на своя сънародник италианец.

 

Съгласно вътрешните правила на Европейския парламент, първият зам. председател трябва да изпълнява функциите на председателя до избора на наследник. Това е Роберта Мецола, евродепутат от Малта и кандидат на ЕНП за председател.

 

Припомняме, че вчера стана ясно, че Сасоли е бил хоспитализиран в Италия на 26 декември поради "сериозно усложнение", свързано с имунната му система.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени