Почина рок легендата Джери Лий Луис

Животът на 87-годишния рок пионер бе белязан от скандали

Джери Лий Луис
Джери Лий Луис Източник: AP

Замлъкна песента на рокендрол пионера Джери Лий Луис. Последният оцелял от поколението новаторски изпълнители, сред които бяха Елвис Пресли, Чък Бери и Литъл Ричард, Луис е починал  на 87 години в дома си в Мемфис, Тенеси. Информацията съобщи в комюнике представителят му Зак Фарнъм.

 

Този неукротим талант бе в основата на албумите "Great Balls of Fire" и "Whole Lotta Shakin' Goin' On". Кариерата му бе съпътствена от лични скандали.

 

От всички рок бунтари, появили се през 50-те години на миналия век, малцина са уловили привлекателността на новия жанр така незабравимо, както роденият в Луизиана пианист, който наричаше себе си "Убиеца".

 

"Той беше изпълнител, който караше феновете да крещят, а клавишите да се подчиняват, а на живо беше личност, изтъкана от огън", пише изданието. "Имаше рокаджии. Имаше Елвис. Но не е имало чист рокендрол, преди Джери Лий Луис да нахълта с гръм и трясък", отбелязва почитател на Луис.

Още от "Светът"

Прокурорът на Международния наказателен съд заяви, че иска заповеди за арест на лидери на Израел и "Хамас", включително

Сред обвиненията са "гладът на мирни граждани като метод на водене на война" и "умишлено насочване на атаки срещу цивилно население"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени