Почти 9000 са убитите сред руските окупатори, разкри Володимир Зеленски

Кажете на вашето командване, че искате да живеете, не да умирате, обърна се към руските войници той

Володимир Зеленски
Володимир Зеленски Източник: Пресслужба на Президента на Украйна
За тази седмица от началото на руското нашествие в Украйна, загубите на руските войски са около 9 000. Това заяви във видеообръщение президентът на Украйна Володимир Зеленски. 
 
"Нашата армия прави всичко, което е необходимо, за да сломи врага окончателно. Почти девет хиляди са убитите сред руснаците за една седмица", каза президентът. По думите му, на Николаевското направление десетки руски хеликоптери пристигат и отлитат, препълнени с трупове. 
 
"Жертвите са на 19, на 20 години - какво са видели те от живота? Освен нахлуване на чужда земя?!", подберта държавният глава на УКрайна. 
 
В същото време президентът разказа, че повечето от телата на загиналите руски нашественици никой от руснаците не прибира, те се валят навсякъде. 
 
"Украйна не желае да е осеяна с труповете на руски военни. Омитайте се в къщи с цялата си армия! Кажете на вашето командване, че искате да живеете, не да умирате. Нужно е час по-скоро да бъде спряна войната и да се възстанови мира", подчерта Зеленски. 
 

Още от "Светът"

Зеленски приветства американския пакет от военна помощ, отправи молба за допълнителна противовъздушна отбрана

Зеленски заяви пред Блинкън, че Украйна се нуждае от две батареи за противовъздушна отбрана за североизточния град Харков, който е подложен на руски въздушни удари

Прочетете повече прочетете повече

Руската атака в Харковска област цели да открие нов фронт, който да отклони силите на Украйна преди пристигането на запа

Лошо изградените украински укрепления и трайния недостиг на боеприпаси позволиха на Русия да напредне в района от петък насам

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени