Подъл руски терористичен удар по Кривой Рог: трима души бяха убити, включително дете

В резултат на удара, който беше извършен от руснаците, бяха ранени 3 души

Руски терористичен ракетен удар
Руски терористичен ракетен удар Източник: Колаж/Главред

Руските окупатори нанесоха ракетен удар по жилищния райони на град Кривой Рог (Днепропетровска област), под развалините може да има хора, съобщи УНИАН.

 

Първоначално стана известно за най-малко 2 убити и 3 ранени. Тази информация сподели и ръководителят на Съвета за отбрана на града Александър Вилкул.

 

"Поредната руска терористична атака. Продължава ликвидацията на последиците от ракетната атака върху жилищния сектор на града. Всички спасителни, комунални и медицински услуги са включени", каза той.

 

По-късно ръководителят на Днепропетровската областна военна администрация Сергей Лисак уточни, че са убити 3 души - 12-годишно момче и жени на 75 и 79 години.

 

"Още една ужасна вражеска атака срещу Кривий Рог. Посред нощ, когато градът спеше. Сега вече е известно за 3 мъртви, включително дете. Дълбоки съболезнования на семейството...Има и ранени. Повредени са частни жилищни сгради. Повече подробности по-късно", сподели служителят.

 

Лисак добави, че са ранени мъже на 31 и 50 години и 17-годишно момче. Пострадалите са хоспитализирани, състоянието им е с умерена тежест.

Още от "Светът"

Украинското посолство в София: Крим е центъра на тежестта на европейската архитектура за сигурност. Пълното й възстановя

В рамките на Формулата за мир президентът на Украйна предложи ясна визия за постигане на цялостен, справедлив и траен мир за Украйна и света

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени