Подчинени на Путин пребиха 54-годишен мъж заради антивоенна рисунка на дъщеря му, в Руската терористична федерация, терористите са третирани като герои, а пацифистите – като престъпници

Ученичка от Ефремов може да попадне в сиропиталище заради антивоенна рисунка, а баща й – задълго в затвора

Владимир Путин
Владимир Путин Източник: Ройтерс

 Баща може да попадне задълго в затвора и да загуби родителските си права, защото в клас неговата дъщеря е направила антивоенна рисунка. За поредния безумен случай на репресии в Руската терористична федерация съобщиха изданията "Спектр" и "ОВД-Инфо", цитирани от Факти.

 

Алексей Москалев, жител на град Ефремов в Тулска област, беше обвинен в "дискредитиране" на руската армия, след като дъщеря му Маша, ученичка в шести клас, нарисува пацифистка рисунка, с която се обявява против пълномащабната война, която Владимир Путин започна непредизвикано срещу Украйна на 24 февруари 2022 г.

 

54-годишният Алексей, който отглежда сам своята дъщеря, става обект на брутални репресии от военнопрестъпния режим на Владимир Путин. Всичко започва още през април 2022 г., седмици след инвазията, когато в час по рисуване учителката на Маша дава задание на учениците да нарисуват нещо в подкрепа на руските войски в Украйна. На рисунката на Маша се вижда украинският флаг и как руските бомби летят над главите на майка с дете. Изписано е било и "Не на войната" на руски език. От този момент започва кошмарът на Маша и баща ѝ.

 

Рисунката на Маша
Рисунката на Маша Източник: ОВД-Инфо

Учителката отива бегом при директора, показвайки рисунката на тийнейджърката. Извикана е полиция, а Маша е изведена от класната стая като престъпник. "Дъщеря ми е против войната и против кръвопролитията. Какво лошо има в това?", се чуди Алексей. Полицаите съставят протокол, разпитват свидетели, а бащата и дъщеря му са отведени към районното като терористи. Местният полицейски шеф изнася лекция на Алексей как "неправилно" възпитава детето си.

 

От този момент нататък Маша изпитва страх да се върне в училище. Тя е била разпитана от агенти на ФСБ. Службите в продължение на месеци следят това семейство, изпращат полицейски автомобили пред дома им, а преди няколко седмици извършват обиск в апартамента на Алексей. Униформените нахлуват вътре и започват да претърсват шкафове, да късат картини от стените и да преобръщат мебелите.

 

Изземат всички спестявания на семейството и снимат антивоенната рисунка на Маша. След това момичето е отведено временно в сиропиталище, а бащата – на разпит от ФСБ, на който е брутално бит и малтретиран. След като го пребиват, агентите на ФСБ го оставят да лежи на пода и му пускат руския химн.

 

Заради антивоенната рисунка и публикации в социалните мрежи Алексей и Маша са се превърнали във врагове на путинския режим. Мъжът е обвинен в "дискредитиране на армията" по член 280.3 от Наказателния кодекс на РФ. Алексей може да бъде осъден на три години затвор. След бруталния побой 54-годишният мъж бяга от град Ефремов с дъщеря си. Не е уточнено къде са сега, но семейството не е напуснало Русия.

 

В момента тече делото по обвинение в "дискредитиране на руската армия". Адвокатът на Алексей се надява, че той ще бъде оправдан, защото ефективна присъда ще бъде разглеждана като огромна травма за детето, но в Русия съдебната система не е независима и може да се очаква всичко.

На уебсайта на училището в град Ефремов е публикувана снимка в подкрепа на "героите на спецоперацията". На 13 декември 2022 г. се е състояло тържество в подкрепа на армията на Путин под надслов "Zа мир, Zа Россию, Zа президента". Това далеч не е първият случай, в който ученик в Русия е третиран като престъпник, защото не иска да има война в Украйна.

 

В безумната паралелна действителност, в която съществува Руската терористична федерация, терористите са третирани като герои, а пацифистите – като престъпници. От началото на пълномащабната инвазия в Украйна са регистрирани над 70 000 военни престъпления, извършени от руските окупатори, включително убийството на 461 деца. Във федерацията е забранено използването на думата "война" за случващото се в Украйна.

 

Военнопрестъпният режим на Путин, по ирония на съдбата, не иска руската армия да бъде дискредитирана от гражданите във федерацията, макар че целият свят вече е наясно в какво плачевно състояние е тя. Шайката мародери и изнасилвачи трябваше да превземе Киев за 3 дни, но вече година гледа украинската столица само на... рисунка.

Още от "Светът"

Външното министерство в Сеул извика руския посланик, за да протестира срещу изпращането на севернокорейски войски в Руси

Ще отговорим съвместно с международната общност, като мобилизираме всички налични средства срещу действия, които застрашават основните ни интереси в областта на сигурността, отговори Сеул

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени