Подоляк: Чакаме танкове Leopard, а точка в демилитаризацията на Русия ще поставят ATACMS

Той каза, че няколко батареи от зенитно-ракетни системи Patriot, които Украйна трябва да получи в бъдеще от САЩ и Германия, ще помогнат за "затваряне на небето" над страната

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна

На 6 януари съветникът на ръководителя на канцеларията на президента на Украйна Михаил Подоляк приветства с пост в Twitter "мощните решения" на ключовите партньори на Украйна – САЩ, Германия и Франция, които преди ден обявиха нови доставки на военна помощ за Украйна, включително, наред с други неща, оборудване, което преди това е било недостъпно за въоръжените сили на Украйна.

 

Той каза, че няколко батареи от зенитно-ракетни системи Patriot, които Украйна трябва да получи в бъдеще от САЩ и Германия, ще помогнат за "затваряне на небето" над страната.

 

В същото време бронираните машини Bradley, Marder, AMX, които украинските войски може скоро да получат, ще подобрят техните нападателни способности. Съветникът на ръководителя на президентската канцелария подчерта, че Украйна очаква решение от партньорите да предоставят танкове "Leopard" и ракети с голям обсег. "Чакаме Leopard... ATACMS и аналози ще сложат край на демилитаризацията на Руската федерация", убеден е Подоляк.

 

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени