Подоляк: Гласувайки помощта за Украйна, САЩ най-накрая решиха, че Русия трябва да загуби тази война

Единственото, което остава да бъде решено, е проблемът с принудителната политическа, дипломатическа и икономическа изолация на РФ

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Скрийншот видео кадър

По мое мнение, гласувайки този голям пакет от помощи за Украйна, Конгресът, Сенатът и президентът на Съединените щати най-накрая взеха колективно решение за... бъдещето на тази война.

 

Накратко: крайният резултат трябва да бъде изключително справедлив, Руската федерация трябва да загуби (в противен случай ще дойде ера на нестабилност и многобройни войни); съюзниците трябва да помогнат на Украйна колкото е възможно повече; трябва да има достатъчно високотехнологични оръжия (както за отбранителни, така и за настъпателни операции); с Путин и/или неговото обкръжение няма за какво да се говори (поради абсолютното им придържане към геноцидните практики и нарушаването на архитектурата на глобалната сигурност)...

 

Единственото, което остава да бъде решено, е проблемът с принудителната политическа, дипломатическа и икономическа изолация на Руската федерация и в резултат на това нейната способност да финансира агресията. Санкции, прекратяване на членството в световни институции, пълно изтегляне на компании от руския пазар, незабавно използване на замразени активи за финансиране на контраофанзива, пише съветникът към канцеларията на украинския президент. 

 

Още от "Светът"

Белият дом смята, че помощта на САЩ ще помогне на Украйна да извърши контраофанзива през 2025 г.

Посочвайки сценария за война през следващата година, съветникът на президента на САЩ по националната сигурност Джейк Съливан отбеляза, че Украйна възнамерява да "продължи напред, за да си възвърне територията, която руснаците й отнеха"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени