Подоляк: Руската армия затъна, но са нужни две неща за пълното й поражение

Русия не е влиятелен глобален играч, подчерта Подоляк

Михаил Подоляк
Михаил Подоляк Източник: Politico

Михайло Подоляк, съветник на ръководителя на кабинета на президента Володимир Зеленски, заяви, че са нужни 2 неща за пълното поражение на руската окупационна армия в Украйна, предаде агенция УНИАН.

 

Първо, международните партньори на Киев трябва да са единодушни, че Русия може и трябва да загуби тази война. Не е вярно, че ядрена сила не може да загуби война (за справка: Виетнам и Афганистан). Второто условие е Украйна да получи оръжията и боеприпасите, от които се нуждае, за да победи врага, пише Подоляк в Telegram.

 

Постът на Подоляк в Telegram
Постът на Подоляк в Telegram Източник: Скрийншот/ Telegram

 

Михайло Подоляк заяви, че Русия е затънала във войната срещу Украйна и не може да напредне никъде на фронта. Репутацията ѝ е сериозно почернена, както и репутацията на руския военно-промишлен комплекс. Той добави, че Русия вече "е принудена открито да милитаризира цялата страна, търсейки затворници и войници от бедните региони на федерацията, както и да търси снаряди".

 

"И всичко това е само за да оцелее в Украйна. Руската федерация очевидно вече не прилича на вчерашния "влиятелен световен играч", който може и трябва да пише световни правила. Руската федерация, опитвайки се да се опази от вътрешен разпад, истерично отхвърля съвременния начин на живот, технологичния прогрес и социалната еволюция и бързо се връща към средновековното минало: лагери, тотални забрани, масови арести...", каза съветникът на ръководителя на кабинета на президента.

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени