Погребат легендарния френски актьор Ален Делон

Приживе актьорът е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а скромно погребение близо до кучетата му в имота му в Души

Ален Делон
Ален Делон Източник: Pinterest

Днес погребват легендата на киното Ален Делон, който почина на 88-годишна възраст. Жан-Мишел Ди Фалко, бивш епископ в югоизточния град Гап, заяви, че актьорът го е помолил да отслужи погребалната служба.

 

Той не посочи нито място, нито час на церемонията, но се знае,че погребението е насрочено за 17:00 ч., местно време, в Души-Монкорбон, в Лоаре, Централна Франция, където той почина.

 

Приживе актьорът е заявил, че не желае национално възпоменателно събитие, а скромно погребение близо до кучетата му в имота му в Души.

 

Делон беше една от последните живи легенди на златната ера на френското кино през 60-те години на миналия век. Той почина на 18 август.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени