Погром за рашистите в Украйна - с един удар са унищожени стотици единици руска бойна техника и поне 50 руски орки

За погрома съобщи пръв Сергей Гайдай, ръководител на  Луганската областна военната администрация

Луганск
Луганск Източник: Depositphotos

Неизвестни лица са унищожили руска ремонтна база с голямо количество оборудване в село Лотиково, Луганска област. Приблизителните загуби на врага възлизат на около сто единици бойна техника и поне 50 войници. За погрома съобщи пръв Сергей Гайдай, ръководител на  Луганската областна военната администрация.

 

"На тия руснаци нали им знаете тезата: "И камъни да падат от небето - не ни интересува, завладяхме територията". И камъните от небето им се случват постоянно", пише Гайдай.

 

Според него "произшествието" е било толкова мощно, че ремонтната база в селището, където е имало няколко танка и различна друга тежка техника, вече не съществува.

 

"И трябва да уверя руските ни гости - ще има още. Ще дойдат още камъни, ама - какво да правим - сами си го поискахте", добави ръководителят на Луганската военна администрация.

 

В Луганска област все още има две населени места под украински контрол. "Това са буквално две села - там се водят постоянни боеве, обстрелват се с различни оръжия, така че е смъртоносно да се тръгне оттам", казва Сергей Гайдай.

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени