Полицай загина при нападение близо до Пентагона, нападателят беше застрелян

яколко души са ранени при безразборна стрелба на автобусна спирка на метри от Пентагона

Полицай загина при нападение близо до Пентагона
Полицай загина при нападение близо до Пентагона Източник: Twitter

Полицай загина при нападение близо до сградата на министерството на отбраната във Вашингтон (Пентагона) във вторник следобяд, съобщава ТВ Европа. Служителят на реда беше прободен с нож и по-късно починал в болницата, а нападателят беше застрелян. Няколко души са ранени при безразборна стрелба на автобусна спирка и метростанция само на метри от емблематичната петоъгълна сграда на Пентагона.

 

Сградата за кратко беше отцепена от силите за сигурност. Американското министерство на отбраната обяви, че комплексът е бил обезопасен 90 минути, след като се е чула стрелбата. Тежки охранителни, противопожарни и спасителни превозни средства бяха разположени в района. Пентагонът остана дискретен относно обстоятелствата около инцидента и няколко часа отказваше да потвърди смъртта на полицая, въпреки че няколко конгресмени от щата Вирджиния вече бяха поднесли своите съболезнования.

 

Министърът на отбраната Лойд Остин, който не беше в сградата в момента на нападението, нареди да бъдат спуснати наполовина знамената в Пентагона в памет на убития служител на реда. Този полицай загина в изпълнение на служебните си задължения, защитавайки десетките хиляди хора, които работят всеки ден в Пентагона или които го посещават, заяви министърът. Той изтъкна, че е започнало разследване за установяване на обстоятелствата около инцидента.

Още от "Светът"

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени