Полицията в Израел задържа 42 души след убийството край синагога

Въоръжен мъж откри днес огън в Източен Йерусалим и рани най-малко двама души

Седем души бяха убити след терористична атака на палестинец
Седем души бяха убити след терористична атака на палестинец Източник: AP

Четиридесет и двама души бяха задържани за разпит след извършеното вчера нападение край синагога в Източен Йерусалим. Това съобщи израелската полиция, цитирана от световните информационни агенции.

 

"Полицията арестува 42 заподозрени за разпит, някои са от семейството на терориста", се казва в изявление на полицията.

 

Вчера палестинец уби с огнестрелно оръжие седем души близо до синагога в Източен Йерусалим по време на молитвите за шабат. Нападателят бе ликвидиран. Това е най-смъртоносната атака в града от 2008 г. насам.

 

Междувременно, въоръжен мъж откри днес огън в Източен Йерусалим и рани най-малко двама души, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес.

 

Нападението бе извършено по-малко от ден след кърватата баня в петък. Това е поредната ескалация на напрежението в Израел и на окупирания Западен бряг от години.

 

Инцидентът стана в Давидовия град, популярен археологически обект в близост до Стария град, се казва в съобщението. Според в. "Джерусалем Пост" полицията е пристигнала на мястото на нападението и стрелецът е бил неутрализиран.

 

Говорител на полицията заяви в ефира на Армейското радио, че става дума за терористична атака. Службата за спешна помощ съобщи, че жертвите са тежко ранени.

Още от "Светът"

Последни новини

Най-четени