Полк. Петр Черник: Укрепването на Харков продължи две години, твърденията за сериозна опасност за града не са съвсем коректни

Той припомни, че Бахмут, с население от 70 000 души, бе атакуван от руснаците в продължение на повече от 10 месеца

Петр Черник
Петр Черник Източник: Колаж/Фокус

През последните седмици в информационното поле активно се обсъжда заплахата от руска офанзива срещу Харков. Военният експерт и полковник от резерва на Въоръжените сили на Украйна Петр Черник обаче е на мнение, че твърденията за сериозна опасност за града "не са съвсем коректни", предава телевизионният канал Kiev24, цитиран от агенция Фокус.

"Ние сме много по-напред от обстоятелствата. Все още няма наистина сериозна аналитична информация, че врагът е съсредоточил поне 40-хиляден корпус на това направление. Трябва да се разбере, че това е град с население над един милион. Укрепяван е в продължение на две години и въпреки това, което сега Харков преживява – ужасни ракетно-бомбени атаки, градът стои и се държи", обясни Черник пред телевизията.

Той припомни, че Бахмут, с население от 70 000 души, бе атакуван от руснаците в продължение на повече от 10 месеца. "Врагът премина през малка Авдеевка за 10 години. Особено тежки бяха последните четири месеци. Така че да се твърди, че Харков вече е под сериозна заплаха по отношение на сухопътната операция, не е коректно към този момент", заключи полковникът от запаса.

Още от "Светът"

Екипът на Тръмп: Той се чувства добре и ще участва в конвенцията на републиканците

Националната конвенция на Републиканската партия, на която Тръмп трябва да бъде официално номиниран за кандидат за президентските избори, трябва да започне в Милуоки, щата Уисконсин, в понеделник

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени