Полша категорична - бойните й пилоти ще открият огън, ако се наложи срещу белоруски агресори

Опитни пилоти са прехвърлени на границата с Беларус, намират се в режим на незабавно реагиране

Полски хеликоптер
Полски хеликоптер Източник: ВКонтакте

Полската армия е прехвърлила хеликоптери на границата с Беларус. Пилотите са инструктирани да откриват без колебание огън, ако се наложи. Това заяви ген. Марек Соколовски, пише TVP. Бойните хеликоптери на 1-ва въздушно-десантна бригада на сухопътните сили и 25-та въздушно-кавалерийска блигада се намират в режим на незабавно реагиране. 

 

"Хеликоптерите са въоръжени и напълно готови за бой. Управляват се от много опитни пилоти, имащи пълно право да действат, има пилоти, които са били с мен в Афганистан и Ирак, където са използвали авиационно въоръжение и ракети. Опитни са. Ако се появи заплаха, те незабавно ще използват наличното въоръжение", добави Соколовски, цитиран от УНИАН.

 

Полският генерал добавя, че хеликоптерите ще се базират на две места. "Още днес бе проведено предварително разузнаване на мястата на тяхната дислокация. Проведени са необходимите технически инструктажи", заяви ген. Соколовски. 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха енергийна инфраструктура в три украински области - ударени са четири топлоелектрически центр

Властите в Киев обявяват, че Украйна е загубила 80 процента от енергията си, произвеждана в топлоелектрическите централи, и около 35% от продукцията на водноелектрическите централи

Прочетете повече прочетете повече

Русия загуби оръжейния пазар на Индия, на който доминираше повече от половин век

Според SIPRI общият износ на оръжие от Русия е спаднал с 53% между 2014-2018 г. и 2019-2023 г. За първи път Русия е на трето място в световната класация на износителите на оръжие, зад Франция.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени