Полша обмисля активиране на член 4 от договора за НАТО, обяви повишена бойна готовност

Президентът на Полша Анджей Дуда говори в момента с президента на САЩ Джо Байдън, съобщи в Туитър ръководителят на полското бюро за национална сигурност

Войски на НАТО
Войски на НАТО Източник: NATO

На извънредно заседание на Съвета за сигурност на Полша е взето решение за повишаване на бойната готовност. Това стана часове след като руски ракети паднаха в район на 65 км от границата с Украйна и убиха двама поляци.

 

Полша проверява дали е нужно да поиска консултации по член 4 от Северноатлантическия договор, съобщи говорителят на полското правителство Пьотр Мюлер, след като двама души загинаха при експлозия в близост до границата с Украйна, предаде агенция Ройтерс.

 

Президентът на Полша Анджей Дуда говори в момента с президента на САЩ Джо Байдън, съобщи в Туитър ръководителят на полското бюро за национална сигурност. 

 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг също е разговарял с полския президент. Столтенберг е поднесъл съболезнования за жертвите. "НАТО следи обстановката и съюзниците поддържат тясна връзка. Важно е всички факти да бъдат установени", посочи Столтенберг в Туитър.

Още от "Светът"

Аржентина поиска да стане глобален партньор на НАТО, след като заяви, че вижда нови заплахи за сигурността си

Министърът на сигурността Патрисия Булрич заяви в интервю, че на територията на Боливия и Чили действат въоръжени групировки, свързани с Иран

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени