Полша ще предаде на Украйна една рота тежки германски танкове "Leopard 2"

Това заяви полският президент Анджей Дуда

Танк Leopard 2 (Леопард 2)
Танк Leopard 2 (Леопард 2) Източник: Wikipedia

Полският президент Анджей Дуда заяви по време на посещение в Лвов, че Варшава е решила да прехвърли в Киев рота (може да говорим за 10 или 14 единици) танкове "Leopard 2" като част от международна коалиция. Това съобщава "Европейска правда", позовавайки се на PAP.

 

Той добави, че Варшава ще формира международна коалиция за доставка на "Leopard 2" и сама ще предложи първите танкове от този тип в рамките на тази коалиция. По-рано в сряда Германия (чието разрешение се изисква за реекспорт на "Leopard 2") заяви, че не е получила съответните искания от своите съюзници.

 

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на Полша и Литва за решението за военна подкрепа. Припомняме, че литовският президент Гитанас Науседа и полският президент Анджей Дуда пристигнаха в Украйна и вече се срещнаха с президента Володимир Зеленски в Лвов като част от т.н. "Люблински триъгълник".

Още от "Светът"

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени