Полските власти са регистрирали няколко опита за масово пресичане на границата с Беларус

През настоящата година полските граничари са предотвратили над 35 хиляди подобни опита

Полските власти разпръскват с водни оръдия прииждащите мигранти
Полските власти разпръскват с водни оръдия прииждащите мигранти Източник: STATE BORDER COMMITTEE OF BELARUS

Няколко опита за масово незаконно пресичане на границата с Беларус бяха регистрирани през изминалата нощ от полските власти. Това съобщи полският министър на отбраната Мариуш Блашчак пред телевизия "Полсат", предаде ТАСС.

 

По думите му изминалата нощ не се е отличавала от предишните. "Имаше няколко такива опита", каза министърът и подчерта, че "това са били групи от по няколко или по няколко десетки души".

 

Според Блашчак беларуските служби "насочват (мигрантите), подсказват им, провеждат разузнаване, избират места, които са най-подходящи за атака на границата, и снабдяват мигрантите от Близкия изток с различни предмети, които те използват при преминаване на границата".

 

През настоящата година полските граничари са предотвратили над 35 хиляди опита за незаконно пресичане на полско-беларуската граница, което е 400 пъти повече от миналата година.

Още от "Светът"

Жозеп Борел: Страните от ЕС трябва да изпратят на Украйна противоракетни системи

Имаме системи "Пейтриът", имаме противоракетни системи. Трябва да ги извадим от нашите казарми, където се намират и да ги изпратим на Украйна, където бушува война, добави той

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени