Полският премиер обвини Владимир Путин за миграционната криза на границата с Беларус

Приблизително 1500 нелегални мигранти опитаха вчера да влязат в Полша от Беларус вчера

Матеуш Моравецки
Матеуш Моравецки Източник: АР
Полският премиер Матеуш Моравецки (на снимката) обвини днес руския президент Владимир Путин за миграционната криза на границата с Беларус, предаде Франс прес, цитирана от БТА. 
 
"Беларуският президент Александър Лукашенко е извършителят на последната атака, но това нападение си има поръчител, който се намира в Москва, и това е руският президент Владимир Путин", каза Моравецки на извънредно заседание на Сейма по темата. "Границите на Полша са подложени на сериозна атака за първи път от 30 години", отбеляза той.
 
Полският премиер заяви още пред долната камара на парламента, че мигрантите, струпали се от беларуската страна на границата, трябва да се върнат назад.
 
"Ситуацията на границата с Беларус няма да се успокои бързо, а по-скоро ще продължи да се нажежава", предупреди на заседанието полският министър на отбраната Мариуш Блашчак. Той уточни, че общо 13 хиляди полски военнослужещи са разположени по протежение на цялата граница с Беларус.
 
"Приблизително 1500 нелегални мигранти опитаха вчера да влязат в Полша от Беларус вчера", каза на заседанието полският министър на вътрешните работи Мариуш Камински. Той добави, че от беларуската страна на границата се намират между 2000 и 4000 мигранти, а в Беларус има общо 15 хиляди мигранти.

Още от "Светът"

"Лвов е Украйна!", подчерта полският външен министър по повод руската пропаганда, че Полша има териториални претенции

Министърът отбеляза, че руските лидери и пропагандисти се опитват да настроят поляците и украинците едни срещу други, но няма да успеят

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени