Полският президент е с положителен тест за коронавирус

Държавният глава няма "никакви сериозни симптоми"

Анджей Дуда
Анджей Дуда Източник: Twitter

Полският президент Анджей Дуда е дал положителен тест за коронавирус, съобщи днес началникът на канцеларията му Павел Шрот, цитиран от Франс прес.

 

"След случаи на заразяване в президентската канцелария и в обкръжението му президентът Анджей Дуда се подложи на тест за COVID-19, който се оказа положителен", каза в Туитър Шрот. Той уточни, че държавният глава няма "никакви сериозни симптоми". Полският президент е с поставени три дози ваксина, чувства се добре и остава в изолация, добави началникът на неговата канцелария.

 

 

В Полша днес бяха отчетени 17 196 нови случая на COVID-19 и 632 починали. Страната с население от 38 милиона души има едно от най-ниските равнища на ваксиниране в Европа - около 63 процента от пълнолетните жители - и едно от най-високите нива на смъртност, но същевременно е въвела много малко ограничителни мерки или задължения що се отнася до ваксинирането, отбелязва АФП. Здравният министър Адам Неджелски предупреди, че очаква скок на случаите по-късно през януари, и каза, че правителството се подготвя за възможен "катастрофален сценарий".

"Подготвяме се за атаката на Омикрон", добави той.

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени