Помилван от Путин зек от ЧВК "Вагнер" уби бащата на ръководителя на пресслужбата на Руската православна църква

Според разследващите той е нападнал Легойда, "за да открадне парите му" в размер на 100 хиляди рубли

Адам Шчербаков
Адам Шчербаков Източник: Telegram

Помилван от Путин престъпник уби бащата на ръководителя на пресслужбата на Руската православна църква Владимир Легойда, съобщи Telegram канал-ът Astra. Тялото на 90-годишният Роман Легойда е намерено с множество прободни рани.

 

Днес Следствения комитет на РФ съобщи за задържането на заподозрения. Според разследващите той е нападнал Легойда, "за да открадне парите му" в размер на 100 хиляди рубли. Твърди се, че част от откраднатите пари са намерени в наетия от заподозрения апартамент.

 

"Приближих се до него, за да ме закара до друг магазин. Той потегли, аз го спрях на половината път и му показах ножа. Нищо не съм направил, просто му казах: "Дай ми парите". Започнахме да се караме, той се опита да грабне ножа от мен. И толкова. Аз го убих", казва заподозреният по време на разпита.

 

Според Telegram канал-а 112 задържаният е 25-годишният Адам Шчербаков. Преди време е бил осъден за грабеж на 9 години затвор, но се е присъединил към ЧВК "Вагнер" и е бил амнистиран след участието си във войната с Украйна.

 

 

Той е бил вербуван в отряда "Буря Z" в колония в Брянска област, пише каналът. "Скитайки се в търсене на пари, той срещнал 90-годишия Роман Легойда в магазин близо до Москва, който отишъл там, за да си купи хляб. Дезертьорът разказал на възрастния мъж за своите "подвизи" в Украйна, "оплакал" съдбата си", пише кналът.

 

"Роман Легойда доброволно го закарал в колата си, паркирана наблизо, до близкия магазин, както Адам поискал. По пътя Адам заплашил с нож и поискал пари. Роман имал със себе си 100 хиляди рубли, с които планирал да купи подаръци за близките си за Нова година. Роман е оказал съпротива, след зек-ът го убил и изхвърлил трупа в дере", пише още в публикацията.

Още от "Светът"

Украйна може в крайна сметка да се наложи да преговаря с Русия, каза представител на украинското разузнаване

Дори и да успее да изтласка руските сили обратно към границите - все по-далечна перспектива - това няма да сложи край на войната, цитира го сп. "Икономист"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени