Пореден случай на загинал при "инцидент" руски топ мениджър

Пожар уби 49-годишният Дмитрий Павочка

Дмитрий Павочка
Дмитрий Павочка Източник: Telegram

Бившият топ мениджър на големи руски компании Дмитрий Павочка загина при пожар в Москва. Според журналисти пожарът е възникнал в Москва в елитен жилищен комплекс, който се намира на проспект Ленински.

 

Пожарът е избухнал на 17-ия етаж на сградата, а по време на гасенето спасителите са открили тялото на 49-годишния Дмитрий Павочка без признаци на живот, съобщава руският новинарски канал Telegram "112". По предварителни данни бивш топ мениджър на големи компании е заспал с цигара, което е довело до пожара.

 

 

Журналистите напомнят, че Дмитрий Павочка е бил свързан с проекти на фирми като Сухой, Менатеп, Лукойл, Русдрагмет, държавната корпорация Роскомсос и други.

 

Пожарът, в който загина Павочка
Пожарът, в който загина Павочка Източник: Telegram

"Наскоро той оглави отдела за международно научно и образователно сътрудничество във Висшето училище по индустриална политика и предприемачество", подчертаха журналистите и добавиха, че експертите в момента установяват всички обстоятелства на пожара, при който загина Дмитрий Павочка.

 

Shot на свой ред уточнява, че в резултат на пожара в жилищния комплекс на проспект "Ленински" никой не е пострадал с изключение на Дмитрий Павочка.

 

В резултат на пожара в жилищния комплекс на проспект Ленински никой не е пострадал с изключение на Дмитрий Павочка
В резултат на пожара в жилищния комплекс на проспект Ленински никой не е пострадал с изключение на Дмитрий Павочка Източник: Telegram

 

Още от "Светът"

Германия гони над 30 руски дипломати по подозрения за шпионаж

Резидентурите на тайните служби на Москва, разположени в посолството в Берлин и в няколко консулства, очевидно са по-натоварени днес, когато имат около 160 служители, отколкото по времето на студената война

Прочетете повече прочетете повече

В Русия нараства паниката от готвеното украинско контранастъпление

Изглежда, че по-широката руска пролетна офанзива достига своята кулминация, а руското информационно пространство реагира със значителна тревога на забавянето на руските операции и потенциала на Украйна да си върне инициативата, пишат от ISW

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени