Поредно рашистко военно престъпление - 6 загинали и 16 ранени при ракетен удар срещу Харков

Намиращ се на около 40 км от руската граница в североизточната част на Украйна, Харков често е мишена на удари на руската армия

Разрушения в резултат на руския ракетен удар
Разрушения в резултат на руския ракетен удар Източник: Скрийншот/Telegram

Най-малко шест души загинаха, а 16 бяха ранени днес при руска бомбардировка срещу Харков. Това съобщиха властите във втория по големина украински град.

 

Президентът Володимир Зеленски осъди атаката. " Когато чуваш за харковска Салтовка - това отново е болка. Болка за цяла Украйна. Болка за Харков. Ракетен удар...По общежитие. Сградата е напълно разрушена. Изясняваме точното количество загинали и ранени. Подъл и циничен удар по цивилни, който няма никакво оправдание и показва безсилието на агресора", написа той във Фейсбук и публикува видео от разрушенията. "Няма да простим, ще отмъстим", добави украинският лидер. 


 

Първоначално кметът на Харков Игор Терехов съобщи за трима загинали и 10 ранени."Има голям пожар в жилищната сграда, която е била ударена", каза той.

 

След това обаче областният управител Олег Синегубов каза, че жертвите са повече. "7 са загинали и 16 са ранени - сред тях 11 годишно дете", написа Синегубов в "Телеграм".

 

 

Намиращ се на около 40 км от руската граница в североизточната част на Украйна, Харков често е мишена на удари на руската армия от началото на нахлуването в края на февруари. Войските на Москва обаче така и не успяха да превземат града. Стотици цивилни са били убити в Харковска област за това време, показват официални данни на украинските власти.

Още от "Светът"

Ген. Каволи: Победата на Украйна няма да е достатъчна - Русия ще бъде заплаха в продължение на много години

Кремъл се опитва да възстанови загубите си в Украйна, за да концентрира основните си сили в западните райони на Руската федерация, заяви командващият силите на САЩ в Европа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени