Поредно убийство на чернокож мъж от полицията предизвика протести до Минеаполис

Полицай простреля 20-годишния Донте Райт на светофар в град Бруклин център

Убийство на 20-годишен чернокож мъж от полицията предизвика протести до Минеаполис
Убийство на 20-годишен чернокож мъж от полицията предизвика протести до Минеаполис Източник: Twitter

Полицай простреля чернокож мъж на светофар в град Бруклин център, Минесота, съобщи Ройтерс. Смъртта на 20-годишния Донте Райт предизвика протест сред гражданите на Минеаполис. Според изявление на полицията в Бруклин център от 14 ч. в неделя, служители на реда са спрели неидентифициран мъж заради нарушение. От полицията съобщават, че шофьорът отново влязъл в колата, докато полицаи са се опитвали да го арестуват и единият от служителите на реда открил стрелба. Няколко пресечки по-нататък автомобилът се сблъсква с друго превозно средство, като шофьорът умира на място.

 

Майката на убития, Кати Райт, разказа пред журналисти в неделя следобед, че е разговаряла по телефона със сина си, когато полицията го спряла. Тя поясни, че синът й се обадил да я пита за застраховката на автомобила, която тя наскоро му дала. Жената каза още, че чула полицаите да нареждат на сина й да излезе от колата и след това започнало "боричкане" преди разговорът да прекъсне.

Минути по-късно се обадих и приятелката му отговори, която е била в колата. Тя каза, че Донът Райт е застрелян, разказа още майката.

Още от "Светът"

Македонският вицепремиер Никола Димитров: Част от исканията на България не съответстват на европейските ценности

На въпрос за сътрудничеството с Гърция вицепремиерът Димитров посочва, че Преспанският договор е бил не само решение на въпроса за името, а и инвестиция в стабилността на региона

Прочетете повече прочетете повече

Водещи новини

Хунтата готви чистка на над 220 полицаи на ръководни позиции

Целта е тотално обезглавяване на МВР-ГДНП, ГДБОП, Жандармерия и Гранична полиция до ниво началници на отдели, и уволнение на директорите и техните заместници в областните дирекции и в районните управления в цялата страна.

Последни новини

Най-четени