Появиха се позорни подробности от бягството на руската 72-ра мотострелкова бригада край Бахмут (ВИДЕО)

Отрядът "Азов" ги е разбил, първи са побягнали "вагнеровци"

Бягството на окупаторите
Бягството на окупаторите Източник: Скрийншот видео кадър

Бойците от 3-та отделна щурмова бригада (3-та ОЩБр) на украинските въоръжени сили са разгромили части на 72-ра отделна мотострелкова бригада (72-ра ОМБр) на Руската федерация по време на настъпление край Бахмут, Донецка област, освобождавайки част от Украйна и пленявайки окупаторите. Това се съобщава в Telegram канала на 3 ОЩБр, цитиран от УНИАН.


"Официално. Съобщението на Пригожин за бягството на 72-ра отделна мотострелкова бригада на ВС на РФ от Бахмут и за 500-те руски трупа, които са останали там, съответстват на действителността. Трета щурмова бригада благодари за огласяването на нашия успех", се казва в съобщението. 

 

Според украинските военни за два дни щурмоваците от тактическата група "Азов" са ликвидирали 64 окупатори, 87 са "берат душа", а други петима рашисти са взети в плен.

 

 

Според Андрей Билецки, командир на тактическата група "Азов", която е в състава на 3-та ОЩБр., 6-а и 8-а рота на руската 72-ра бригада всъщност са били напълно унищожени.

 

"Разузнаването на бригадата беше разгромено, бяха унищожени значителен брой бойни бронирани машини и бяха взети значителен брой пленници. Настъплението беше извършено на фронт с ширина 3 км и дълбочина 2,6 км. Цялата тази територия е напълно освободена от руските окупационни сили", заяви Билецки във видео, публикувано в профила му в Телеграм.

 

Също така 3-ти щурмови отряд на ЧВК Вагнер е претърпял тежки загуби. Пръв за бягството на 72-ра ОМБр на руските въоръжени сили от района на Бахмут и за "500 трупа" на руснаци съобщи лидерът на терористите от ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин на 9 май. Сега думите му се потвърждават.

Още от "Светът"

Словакия предостави защита на лице, обвинено от Чехия, че води проруска кампания на влияние

Марчевски беше поставен в чешкия санкционен списък през март, след като разузнавателните служби на републиката съобщиха, че той управлява регистрирания в Чехия уебсайт "Гласът на Европа"

Прочетете повече прочетете повече

Тежки сблъсъци между пропалестински демонстранти и контрадемонстранти в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Андж

Вчера полицаи с щитове за борба с безредиците нахлуха в кампуса на Колумбийския университет в Ню Йорк, за да разчистят барикадирали се студенти

Прочетете повече прочетете повече

Законът за "чуждестранните агенти" в Грузия доведе до сблъсъци между протестиращите и полицията

Лидерът на основната опозиционна в Грузия Леван Хабеишвили бе набит при вчерашен протест срещу законопроекта за чуждестранните агенти в столицата Тбилиси

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени