Пожар избухна в завод на руския производител на стомана НЛМК на годишнината от нахлуването в Украйна (ВИДЕО)

Видеозапис, публикуван в социалните мрежи, показва взрив, а нощното небе над града е осветено от голямо зарево

Пожарът в Липецк
Пожарът в Липецк Източник: Скрийншот видео кадър

Пожар избухна и беше потушен на територията на най-големия завод на руския производител на стомана НЛМК, съобщи Telegram каналът ВЧК-ОГПУ като се позовава на жители на град Липецк. По първоначални данни пламъците в предприятието са предизвикани от дрон.

 

 

Пожарът избухва на годишнината от руското нахлуване в съседната държава. Видеозапис, публикуван в социалните мрежи, показва взрив, а нощното небе над града е осветено от голямо зарево.

 

 

Заводът, който е основната производствена мощност на НЛМК, се намира на около 400 км от руско-украинската граница. Той е специализиран в направата на плоски стоманени изделия, като в него се произвежда 80% от стоманената продукция на НЛМК и 18% от руската стомана.

 

НЛМК съобщи в социалните мрежи, че пожарът е избухнал в 1:40 ч. през нощта. Засега от компанията не са отговорили на запитване на Ройтерс за допълнителен коментар.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени