Пожар избухна в завод на руския производител на стомана НЛМК на годишнината от нахлуването в Украйна (ВИДЕО)

Видеозапис, публикуван в социалните мрежи, показва взрив, а нощното небе над града е осветено от голямо зарево

Пожарът в Липецк
Пожарът в Липецк Източник: Скрийншот видео кадър

Пожар избухна и беше потушен на територията на най-големия завод на руския производител на стомана НЛМК, съобщи Telegram каналът ВЧК-ОГПУ като се позовава на жители на град Липецк. По първоначални данни пламъците в предприятието са предизвикани от дрон.

 

 

Пожарът избухва на годишнината от руското нахлуване в съседната държава. Видеозапис, публикуван в социалните мрежи, показва взрив, а нощното небе над града е осветено от голямо зарево.

 

 

Заводът, който е основната производствена мощност на НЛМК, се намира на около 400 км от руско-украинската граница. Той е специализиран в направата на плоски стоманени изделия, като в него се произвежда 80% от стоманената продукция на НЛМК и 18% от руската стомана.

 

НЛМК съобщи в социалните мрежи, че пожарът е избухнал в 1:40 ч. през нощта. Засега от компанията не са отговорили на запитване на Ройтерс за допълнителен коментар.

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени