Пожарът край Атина е изпепелил площ два пъти колкото Манхатън

Пожарът нанесе щети на 22 предприятия и направи необитаеми най-малко 78 къщи

Пожар
Пожар Източник: Pixabay

Агенция за сателитно наблюдение и картографиране на Европейския съюз съобщи, че тази седмица североизточно от Атина смъртоносният пожар е изпепелил 104 кв. км. Огнената стихия унищожи и десетки домове, а много държави да изпратиха помощ на Гърция в борбата с пламъците, предаде АП, цитирана от БТА.


Службата на ЕС "Коперник" обяви оценката на щетите вчера, ден след като горският пожар беше овладян в покрайнините на столицата. Един работник от фабрика загина в пожара, който обхвана планински райони на юг с площ почти два пъти по-голяма от Манхатън и обгърна Атина с облак гъст дим.

 

Пожарът нанесе щети на 22 предприятия и направи необитаеми най-малко 78 къщи, като почти половината от тях бяха напълно унищожени, съобщиха гръцките власти в сряда. Инспекциите в засегнатите от пожара райони ще продължат и през следващите дни.

Още от "Светът"

Путин подписа указ за увеличаване числеността на руската армия до почти 2,4 милиона души

На правителството е възложено да предостави на Министерството на отбраната на Руската федерация бюджетни средства от федералния бюджет, необходими за изпълнението на този указ

Прочетете повече прочетете повече

Ранените цивилни в украинския град Харков при руска бомбардировка нараснаха на 30

Харков, вторият по големина град в Украйна, е разположен близо до руската граница и постоянно е подложен на атаки от руски бомби, ракети и безпилотни летателни апарати

Прочетете повече прочетете повече

Прокуратурата в Палермо поиска 6 г. затвор за Матео Салвини

Салвини е обвинен в отвличане поради забраната, наложена от него като вътрешен министър на 147 мигранти, намиращи се на борда на испанския кораб "Open Arms", да слязат на остров Лампедуза през август 2019 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени