Правителството на Словакия одобри предаването на Украйна на 13 изтребителя МиГ-29

Военната помощ е ключът към това Украйна да защити себе си и цяла Европа, подчертава словашкият премиер

Словашки МиГ-29
Словашки МиГ-29 Източник: Desktop Wallpapers

Правителството на Словакия одобри предаването на Украйна на 13 изтребителя МиГ-29. Това съобщи в Twitter министър-председателят на страната Едуард Хегер. 

 

"Правителството на Словакия току-що одобри изпращането на 13 МиГ-29 в Украйна! Обещанията трябва да се изпълняват - когато президентът Володимир Зеленски помоли за още оръжия, вкл. изтребители, аз казах, че ще направим всичко възможно", написа в социалната мрежа Хагер. 

 

Той изрази радостта си, че и други страни правят същото, помагайки на Украйна. "Военната помощ е ключът към това Украйна да защити себе си и цяла Европа", подчертава словашкият премиер. 

 

Още от "Светът"

Руските терористи атакуваха с дронове граждански обект в Украйна - има загинали

Над 20 ирански дрона убийци, плюс ракети, множество артилерийски обстрели, и това само за последната нощ на руски терор срещу Украйна", написа в Twitter украинският президент Володимир Зеленски

Прочетете повече прочетете повече

МВФ дава на Украйна пакет от помощи в размер на $15,6 млрд.

Освен ужасяващата човешка цена, руската инвазия в Украйна продължава да има опустошителен ефект върху икономиката: БВП е спаднал с 30 процента през 2022 г., голяма част от индустрията е унищожена, а бедността се е увеличила

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени