Предполагаема терористична атака срещу полицай в Кан

Нападателят е тежко ранен

Жералд Дарманен
Жералд Дарманен Източник: АФП
Полицай е бил атакуван с нож днес в Кан, Южна Франция, нападателят е неутрализиран, съобщи френският външен министър Жералд Дарманен в Туитър. Атаката в Кан идва на фона на проучвания, че престъпното насилие и тероризмът са най-големите притеснения на гласоподавателите преди президентските избори догодина.


Според източник от полицията нападателят е отворил врата на полицейски автомобил пред участък и е намушкал служител на органите на реда. След това се опитал да намушка и втори полицай, но трети, който е бил в колата го е прострелял. Нападателят е тежко ранен.
 
Случаят е се разглежда като потенциална терористична атака. Нападнатият полицай не е пострадал благодарение на бронежилетката си. Заподозреният за днешното нападение е алжирец, съобщиха впоследствие БФМ тв и "Фигаро".
 
Според телевизията той не е бил известен на френските власти, а според вестника е бил с италианско разрешение за жителство. И двете медии съобщават, че е роден през 1984 г. 
 
БФМ и "Нис матан" цитират полицейски източник, според когото нападателят е заявил, че извършва атаката "в името на пророка" Мохамед. 

Още от "Светът"

Ще поискаме да бъде свикано заседание на Съвета НАТО-Украйна, заяви Володимир Зеленски

Зеленски изказа благодарност конкретно към германския канцлер Олаф Шолц за усилията, лидерството и правилната международна комуникация, които той е показал при посещението си в Пекин

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени