Председателят на Европейския парламент е в болница с пневмония

Сасоли, който е ваксиниран, е дал отрицателен резултат за COVID-19

Давид Сасоли
Давид Сасоли Източник: Twitter

Председателят на Европейския парламент Давид Сасоли е бил хоспитализиран на 15 септември в болница във френския град Страсбург, където е бил диагностициран с пневмония.

 

Сасоли е бил в Страсбург, за да председателства едно от заседанията на ЕП, когато в един момент му прилошало и незабавно бил откаран в лечебно заведение.

 

"След направените изследвания бе установено, че г-н Сасоли е с пневмония и веднага беше хоспитализиран. В момента той се намира в добро състояние'', съобщи говорителят на Сасоли, цитиран от международните агенции.

 

Сасоли, който е ваксиниран, е дал отрицателен резултат за COVID-19, за да се разбере дали състоянието му се дължи на инфектиране с вируса.

 

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел използва профила си в Туитър, за да пожелае бързо оздравяване на своя италиански колега.

Още от "Светът"

Окончателно: Сенатът на американския Конгрес одобри помощта за Украйна, Израел и Тайван

Най-големият от четирите законопроекта е този за помощ за Украйна. Той предвижда помощ за Киев в размер на $60,84 млрд., с която украинските сили да продължат борбата си срещу Русия

Прочетете повече прочетете повече

Евродиректива дава достъп до взаимосвързаните регистри на банковите сметки за по-резултатни наказателни разследвания

Различията във форматите при записи за сделки вече няма да бавят анализа на финансова информация, коментира докладчикът Емил Радев

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени