Прекратиха операцията по издирване на тримата изчезнали алпинисти на К2

Екипите са издирвали изчезналите алпинисти и по други маршрути, но безуспешно

Али Садпара
Али Садпара Източник: ЕРА

Приключи издирвателната операция, която трябваше да открие тримата алпинисти, изчезнали в подножието на смъртоносния К2, предаде NOVA. Днес да претърсят района са излетели още два армейски хеликоптера, но няма и следа от Джон Снори, Али Садпара и Хуан Пабло Мори, съобщава шерпът, ръководил операцията. В един от хеликоптерите е бил и синът на Али - Саджит, който тръгна с алпинистите към върха от Лагер 3 на 5 февруари. Той обаче се върна в Лагера заради проблем с кислородната бутилка, а след това успешно пристигна и в Базовия лагер.

 

Екипите са издирвали изчезналите алпинисти и по други маршрути, но безуспешно, тъй като над Лагер 4 видимостта е била изключително намалена. Вятърът на тази височина е бил 40 км/ч. Тримата алпинисти, тръгнали да покоряват осемхилядника, са изчезнали вечерта на 5 февруари - часове, след като тялото на Атанас Скатов беше открито под смъртоносния връх. 

 

 

Още от "Светът"

Принудително изплащат в рубли валутните сметки на руснаците в долари и евро

На 12 юни Московската борса беше включена в "черните списъци" на американското Министерство на финансите със своите ключови структури за разплащания - NCC и Националния депозитар за разплащания (NSD)

Прочетете повече прочетете повече

Според Пентагона използването на доставени от САЩ на Украйна оръжия не се ограничава до атаки на руски цели само в район

Ако Русия атакува или се готви да атакува от своя територия  Украйна, има логика да се позволи на Украйна да отвърне на огъня срещу силите, които я атакуват от другата страна на границата

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени