Премиерът Денков в Давос: Технологичните достижения трябва да се използват от максимално много хора

В Давос министър-председателят специално акцентира върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти

Николай Денков
Николай Денков Източник: Пресцентър на МС

По какъв начин новите възможности, които се разкриват с развитието на изкуствения интелект и достиженията на модерните технологии могат да достигнат до максимално широк кръг хора – тази тема беше обсъдена в Давос по време на срещата на правителствените ръководители с представители на световни организации като Организацията на обединените нации, Световната здравна организация и Международния валутен фонд. Това съобщава пресцентърът на МС.

 

"Трябва да потърсим възможност тези достижения да стигнат колкото се може по-бързо до всички хора, както в по-бедните държави, така и до хората, които имат по-труден достъп до тези технологии. Това е задача на правителствата и на международните организации", посочи премиерът акад. Николай Денков след срещата.

 

В Давос министър-председателят специално акцентира върху темата за мира и възстановяването му там, където има конфликти. "Имаше много дискусии по отношение на това как трябва да се заздравят международните системи", отбеляза акад. Денков. По думите му е важно мирът да бъде опазван, а там, където има възникнали конфликти, да се търсят възможности за решаването и затварянето им.

 

 

Още от "Светът"

ISW: Украйна ще може да стабилизира фронтовите линии през следващите месеци

Анализаторите на вашингтонския Институт за изследване на войната са на мнение, че добре обезпечените украински сили вероятно ще успеят да предотвратят оперативно значителен руски напредък по време на очаквания опит за лятна офанзива на Русия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени